SPORTSHOWROOM

  Penapis dihidupkan

  • Menyusun

  • Jantina

  • Jenama (Nike)

  • Koleksi (Air Force 1)

  • Model (Shell)

  • Teknologi

  • Style

  • Sukan

  • Warna

  Nike Air Force 1 Shell

  7 artikel

  But bergaya yang melindungi daripada hujan dan salji.

  Air Force 1 Shell

  Nike Air Force 1 Shell ialah but pelindung yang sesuai digayakan pada musim sejuk. Diinspirasikan oleh pakaian luar bermusim, bahagian atas diperbuat daripada bahan kulit kalis air sintetik yang menjadikannya sesuai untuk berjalan di dalam salji. Di bawahnya, menampilkan tapak tengah Air dan tapak luar getah, dengan cengkaman bulatan sepusat tradisional AF1 membolehkan pemakai mengekalkan cengkaman dalam keadaan licin. Sementara itu, bahagian tengah fabrik jenis sherpa yang lembut memanaskan bahagian bawah kaki, menawarkan penebat terhadap kesejukan.

  Tepat di atas tapak tengah, pelindung lumpur nilon tenunan mengelilingi seluruh kaki, dan hujungnya bertemu pada jahitan di bahagian tengah kaki. Di bahagian atas, jalur jahitan menggambarkan segmen berbeza yang membentuk AF1, klasik, tetapi tiada tindanan di antara segmen. Garisan pepenjuru jahitan menghiasi bahagian atas kolar, yang dinaikkan di atas buku lali, dan helai selanjutnya bergerak ke atas pada sudut dari bahagian tengah kaki ke arah tumit. Garisan kedua ini berhenti apabila ia bertemu dengan jalur tumit yang rumit –  jalur lebar bahan dengan jahitan tambahan, termasuk zigzag yang ditenun di bahagian tengah dan reka bentuk kotak bersilang yang dijahit di bahagian bawah.

  Memadankan jalur menegak di tumit adalah serupa yang menjulang ke atas lidah. Yang ini mempunyai tiga gelung berhampiran hujung untuk tali anjal untuk diikat. Tali ini hilang ke dalam kolar di bahagian atas eyetay, membolehkan Air Force 1 Shell diketatkan menggunakan gabungan jalur tarik pada lidah dan togol yang menonjol dari tumit berbanding ikatan konvensional. Lubang tali kasut itu sendiri menindih seluruh bahagian atas dan menampilkan cincin kecil bersulam di sekeliling setiap lubang. Cincin bersulam serupa mengelilingi lubang renda pada tumit dan lidah, serta dua lubang pengudaraan tiruan di tengah tengah kaki, yang meniru lubang tetapi sebenarnya ditutup untuk mengelakkan air memasuki kasut. Terdapat juga penutup pelindung lebih panjang yang mengaburkan set sisian lubang mata yang dihiasi dengan jahitan pepenjuru.

  Air Force 1 Shell dihiasi dengan set elemen penjenamaan khasnya sendiri, seperti swoosh, yang dicetak pada bahagian sisi tetapi bukan bahagian tengah. Terdapat juga teg dengan “AF1” padanya muncul dari belakang tepi sisi tempat mata, dan rusuk medial membawa tampalan unik yang dipasang melalui jahitan zigzag pada ketinggian sedikit di atas buku lali. Mengandungi tiga set teks yang menceritakan kisah AF1. Yang pertama mempunyai perkataan “Nike AF1 1982”, memperingati tahun yang pertama dalam barisan ikonik ini dikeluarkan. Yang kedua mengandungi satu set koordinat: 45.4871’N, 122.8037’W, yang menandakan satu titik di Southwest Farmington & Hall, persimpangan jalan di tengah-tengah Beaverton berhampiran ibu pejabat Nike. Bahagian terakhir mungkin yang paling mengejutkan. Bahagian ini berbunyi “94FT X 50FT” dan terletak di sebelah swoosh kecil. Jauh daripada ukuran rawak, ini sebenarnya adalah dimensi gelanggang bola keranjang peraturan di NBA, yang memberi kesan kepada akar sukan AF1. Butiran kecil ini menunjukkan bahawa, walaupun Air Force 1 Shell adalah but musim sejuk, masih berhutang asas legendanya kepada reka bentuk asal.

  Kedudukan Nike Air Force 1 Shell
  (0)

  SPORTSHOWROOM menggunakan kuki. Mengenai dasar kuki kami.

  Teruskan

  Pilih negara anda

  Eropah

  Amerika

  Asia pasifik

  Afrika

  Timur Tengah